TURVALLISUUS

Mukavaa harrastusta turvallisesti


VÄLINEET
Ennen treenejä treenikentän ja kiekkojen kunto kannattaa tarkistaa. Rikkinäiset ja likaiset kiekot vaurioittavat koiran suuta ja ohjaajan käsiä. Kiekkojen tulee olla nimenomaan koirille tarkoitettuja, sillä esim. frisbeegolf-kiekko saattaa vaurioittaa koiran hampaita tai ikeniä. Koirille tarkoitettuja kiekkoja saa mm. marketeista, eläintarvikeliikkeistä, Powergripiltä ja Frisbeepointilta. Nurmikentille saattaa myös ilmestyä myyränkoloja, keppejä tai käpyjä joiden päälle ei ole turvallista juosta. Jos teet koiran kanssa temppuja joissa koira käväisee iholla on suositeltavaa käyttää neopreeni- tai nahkasuojia. Suojia saat tilattua mm. Czechblackiltä ja Ingravityltä.TREENAAMINEN

Koirafrisbee on fyysisesti raskas laji useimmille koirille. Kokemattoman, nuoren tai vanhan koiran kanssa ei ole suositeltavaa tehdä hyppyjä tai äkkinäisiä käännöksiä. Korkeita hyppyjä ja ponnistuksia ei suositella edes kisojen säännöissä, eikä hypyn korkeudesta saa lisäpisteitä.
 

Pohjakunto kannattaa tehdä ennen lajin aloittamista. Ylipainoisella tai huonokuntoisella koiralla on isompi loukkaantumisriski. Kaikki temput eivät sovi kaikille koirille, joko koiran rakenne ei sovellu siihen tai koira käy esim. liian kuumana. Yleisesti ottaen, kannattaa pitää maalaisjärki päässä koiran kanssa touhutessa, eikä yrittää ensimmäisenä maailman vaikeinta liikettä. Jos et tiedä, miten jokin tehdään, kysy rohkeasti neuvoa kokeneemmilta.

Toistojen määrää on myös syytä rajoittaa, sillä väsynyt koira tai ohjaaja ei ole parhaimmillaan, jolloin vahinkoja voi sattua. Heitot harjoitellaan aina ensin ilman koiraa, sitten vasta koiran kanssa. Pitämällä tasaisesti taukoja vältyt kielivammoilta, kun koira ei ala läähättää. Tauon aikana on myös hyvä kuivata kiekot, sillä kuolainen kiekko on vaikea heittää. Jos kiekko on heitetty huonosti, kokemattomalla tai kuumalla koiralla on riski loukkaantua (esimerkiksi koira joutuu hyppäämään huonosti, jonka seurauksena koiran selkälinja menee notkolle).


 

EHJÄNÄ ELÄKKEELLE
Koiran säännöllinen huollattaminen koirahierojalla tai fysioterapeuttilla on suotavaa. Sekä ohjaajan, että koiran kannattaa lämmitellä lihakset ennen treenejä ja huolehtia molempien palautumisesta. Raskaat treenit vaativat myös paljon lepoa. Paljon kiekkoa heittävien ohjaajien kannattaa myös huoltaa olkapäätään säännöllisesti esim. kuminauha jumpan avulla.

 

 

VAKUUTUKSET

Yhdistys ei vakuuta jäseniä tapahtumissa tai koulutuksissa, joten tapaturmavakuutus on suositeltava.