k9Disc-logo-variante-coloresblack copy.j
pretty-good-pg-round-color-235x235.png
LogoK9DISCSTOREverysmall.jpg
fitdog.png
YLEISTÄ KILPAILEMISESTA

Suomen Frisbeekoirat ry on järjestänyt kilpailut 2013 (Mustiala), 2014 (Siuntio), 2015 (Turku ja Helsinki), 2016 Koirakeskus Eläinavustajassa (Teivo), 2017 Helsinki ja 2018 Laukaassa, Tavoitteena on, että vuosittain olisi vähintään yksi virallinen kilpailutapahtuma ja yhdet möllikisat.

Maailmalla on useita erilaisia kilpailuformaatteja ja Suomen Frisbeekoirat järjestää tapahtumia pääsääntöisesti GCDC ja KMARCh formaateilla. Sivun alareunasta löytyy eri kilpailuformaattien esittelyt.

 

Tiedot tulevista kisoista löydät joko tältä sivulta tai yhdistyksen facebook-sivuilta.
 

 

KUKA VOI KILPAILLA?

 

Lajivalikoimasta löytyy kaikille jotakin. Kilpailuun voi osallistua rotukoiralla tai monirotuisella, pienellä tai isolla koiralla. Ohjaaja voi olla aikuinen tai lapsi - tai osallistua voi vaikka parina, jolloin ohjaajia on kaksi yhtä koiraa kohden.

 

Kilpailuja on eri tyyppisiä ja niissä kisataan mm. temppujen ja heittojen monipuolisuudessa (freestyle-kisat). Pituusheittokilpailut, joissa pisin koiran koppaama heitto ratkaisee. Kopittelukilpailuissa, joissa aikarajan sisällä kerätään mahdollisimman paljon pisteitä. Lisäksi tarkkuus ja nopeuskilpailuissa, joissa nopein "radan" suorittanut voittaa.

 

Alla olevien linkkien kautta pääset tarkemmin tutustumaan eri lajien sääntöihin.

 

Skyhoundz-säännöt:

USDDN-säännöt (englanniksi):

 

 

KMARCh-säännöt (englanniksi):

 

GCDC-säännöt (englanniksi):