Yleiset Säännöt

Huom: Tämä on ensimmäinen käännös säännöistä, joten se saattaa sisältää virheitä.
Ajantasaiset ja alkuperäiset säännöt löydät täältä: http://www.globalcaninediscchallenge.com/

Ihan vain jotta käyttäytyisitte, hieman, ehkä, toisinaan, vaihtelun vuoksi..

Kaikki tiimit voivat osallistua kilpailuihin, riippumatta kansallisuudesta tai maantieteellisistä rajoista. Mantereiden mestaruuskisoissa kuka tahansa voi kerätä pisteitä, mutta vain kyseisen alueen pelaajat voivat voittaa mestaruus-tittelin.

 

Maksimissaan 4 koiraa per ohjaaja voi osallistua maailmanmestaruuskisoihin yhdessä kisatyypissä. Tämä tarkoittaa 4 koiraa “Fetch It In Style”, 4 koiraa “Fetch It” ja 4 koiraa“Fetch It Far”.

Kansainvälisten kilpailujen kieli on Englanti. Vain jos kaikki kilpailijat ovat paikallisia voidaan käyttää paikallista kieltä. 

Kaikki koirille turvalliset kiekot, riippumatta valmistajasta ja väristä ovat sallittuja kilpailuissa. Kaikkien kiekkojen tulee olla hyväkuntoisia ilman reikiä tai halkeamia. Jos tuomari toteaa ettei kiekko ole enää turvallinen kopata hänellä on lupa hylätä kiekko.
Kilpailijoiden ohjeet

 

Jos kilpailija päättää, ettei ole enää turvallista jatkaa pelaamista hän voi pyytää mitätöimään suorituksen. Tämän seurauksena kerätyt pisteet mitätöidään ja niitä ei huomioida lopullisissa pisteissä. Jos tiimi haluaa skipata kierroksen ja jatkaa seuraavasta on siitä informoitava päätuomaria ennen kentältä poistumista. Tässä tapauksessa jo kerätyt pisteet säilyvät samoin kuin tulevan kierroksen pisteet ja tiimi näkyy lopputuloksissa.
 

Minkäänlaista aggressiota ei sallita. Ei verbaalista, ei fyysistä tai mitään muutakaan. Jos sinut saadaan kiinni mistään noista.. Olet ulkona kilpailusta. Tapaukset joissa havaitaan aggressiivista käyttäytymistä tutkitaan yhteistyössä päätuomarin, muiden tuomareiden, tapauksen osapuolten ja järjestäjän toimesta. Päätös tehdään tapauskohtaisesti. Ratkaisu vaihtoehdot ovat: “ei edellytä toimenpiteitä” (esimerkiksi yksittäinen tapaus joka on aiheutunut olosuhteista eikä kumpikaan osapuoli ole syyllinen), “suullinen varoitus”, “kilpailusta sulkeminen” (esimerkiksi toistuva käyttäytyminen saman päivän aikana) tai enimmillään sulkeminen kilpailuista loppukaudeksi (tämä antaa ohjaajalle riittävästi aikaa korjata ongelma).

Jätä paikat siihen kuntoon kuin ne olivatkin.

Osoita arvostusta.


Loukkaantuneet koirat eivät voi osallistua kilpailuihin. Suuntaa antava toipumisaika leikkauksesta on vähintään 4 viikkoa. Koska tätä ei ole mahdollista valvoa, luotamme ohjaajien järkeen. Jos ongelmia ilmenee kilpailun aikana tuomari tiimi tai järjestäjä voivat raportoida asiasta päätuomarille joka huolehtii tarvittavista toimenpiteistä.

 

Juoksuiset nartut saavat osallistua, mutta kisaavat viimeisenä. Vetoamme tässäkin ohjaajien järkeen, että he eivät antaisi koiransa merkkailla kentälle kilpailua ennen, kilpailun aikana tai kilpailun jälkeen.

Jos ohjaaja ei omista koiraa rekisteröinti hetkellä, häntä voidaan pyytää esittämään kirjallinenlupa omistajalta.

Osallistumismaksut


Osallistumismaksu suoritetaan kaikissa muista tapahtumista, paitsi maailman mestaruuskisoista niiden tiimien osalta, jotka ovat jo rekisteröityneet. Ne tiimit jotka eivät ole aiemmin rekisteröityneet, mutta haluavat osallistua tai muuttaa rekisteröintiään (esim. ohjaajan/koiran nimi tai tapahtuma) voidaan pyytää maksamaan 4 $ / 2 € tai sitä vastaava summa paikallista valuuttaa.Fecth it in style maksimi osallistumismaksu on 20$ / 15€ tai
sitä vastaava summa paikallista valuuttaa.

Fecth it  maksimi osallistumismaksu on 15$ / 12,5€ tai
sitä vastaava summa paikallista valuuttaa.

Fecth it far maksimi osallistumismaksu on 10$ / 15€ tai
sitä vastaava summa paikallista valuuttaa.

Fecth it furry fast maksimi osallistumismaksu on 5$ / 5€ tai
sitä vastaava summa paikallista valuuttaa.

Comboa ei veloiteta erikseen ja jokainen tiimi joka osallistuu
sekä fetch it in style ja fetch it saa pisteet ja sijoituksen.

 

Tuomarointi


Tuomarit ovat velvollisia suorittamaan tehtävänsä tietyn velvollisuusetiikan mukaan. Koska olemme kaikki aikuisia, ei ole tarvetta kiinteille säännöille. Siitä huolimatta oikea toiminta olisi tunnettava ja kunnioitettava.

Päätuomarit eivät ole velvollisia antamaan ilmaisia seminaareja, mutta heidän apunsa lajin edistämiseksi on arvostettua. Toivomme että päätuomarit vapaaehtoistyönään pitäisivät 2 tunnin luentoja säännöistä formaatin ensimmäisinä vuosina. Ihanteellisin aika seminaarille on perjantai iltapäivä ennenkuin kilpailut ovat käynnissä.

Päivänselvästi päätuomarin tehtävä on käydä säännöt läpi ohjaajien kanssa jokaisessa kilpailussa ja vastata kilpailuja koskeviin kysymyksiin.

Lista tuomareista tullaan tekemään pian ja se tulee sisältämään kaikki päätuomarit ja tuomarit jokaisesta maasta.

Kaikki tuomarit työskentelevät vapaaehtoistyönä, mutta heidän kulunsa matkojen, ruuan, juomien ja majoitusten osalta järjestäjien tulisi korvata. Järjestäjä on vapaa valitsemaan haluamansa tuomarit.

Päätuomari antaa palautteet tiimien rutiineista.
 

Kilpailujen keskeyttäminen ja lyhentäminen


Jos olosuhteet (sää tai jokin muu) pakottavat järjestäjän ja/tai päätuomarin lyhentämään kilpailua.
Se voidaan tehdä perustuen jäljellä olevana aikaan ja parhaaseen mahdolliseen sääennusteeseen. Vaadimme kaikkia järjestäjiä lopettamaan kilpailut päivänvalossa ja tarjoamaan kaikille kisaajille mahdollisimman tasapuoliset olosuhteet. Mimimikoko mihin luokka voidaan typistää on 10 parasta.

Päätuomari voi keskeyttää kilpailun jos kova sade, seisova vesi tai muut olosuhteet tekevät pelaamisesta vaarallista tai lisäävät koirien riskejä merkittävästi. Kilpailu siirretään mikäli mahdollista. Päätöstä ei tehdä kevein perustein ja se tehdään yhteistyössä järjestäjän ja kisaajien kanssa.