k9Disc-logo-variante-coloresblack copy.j
LogoK9DISCSTOREverysmall.jpg

Kuka on Nano?

Koirien koon määrittämiseen käytetään Ulna-menetelmää. Koira on Nano jos Ulta on alle 14 cm ja

saa tällöin käyttää alle 19 cm kiekkoja. Ulna mittausta käytetään koska se ei muutu vuosien saatossa ja siihen on hankala vaikuttaa koiran käytöksellä.

 

Mittaus suoritetaan joko kauden alussa tai kun koira rekisteröityy ensimmäiseen kilpailuunsa. Mittauksen suorittavat päätuomari ja toinen tuomari. Tätä mittaustapaa on käytetty muutamia vuosia muissa koiraurheilulajeissa ja se perustuu tieteelliseen tutkimukseen.

Global Canine Disc Challenge eli GCDC

GCDC on tuorein Eurooppalainen frisbee formaatti joka käynnistyi 2017.

GCDC on saanut lämpimän vastaanoton, sillä se yhdistää useimpien formaattien parhaat puolet ja se on ainoa formaatti jossa on myös sisäpelimahdollisuus.

GCDC:ssä on (tällä hetkellä) neljä eri tyyppistä peliä: Koppailu (ulko ja sisäversio), pituus, nopeus ja freestyle (ulko ja sisäversio) Useimmissa peleissä on oma kilpailusarjansa tiimeille, lisäksi freestylessa on oma luokkansa alle 14-vuotiaille ohjaajille sekä yli 8-vuotiaille koirille.

Formaattia testataan Suomessa 2017 epävirallisesti Helsingin kisoissa ja se on alustavasti valittu
2018 vuoden virallisten kisojen formaatiksi. GCDC on myös Norjan virallisten kisojen formaatti 2018. :)

GCDC ajantasaiset ja alkuperäiset säännöt löytyvät osoitteesta:

http://www.globalcaninediscchallenge.com/

Suomenkieliset säännöt ovat luettavissa tältä sivustolta. Huomioithan, että tämä on ensimmäinen käännösversio, joten se saattaa sisältää virheitä. Korjaukset ovat tervetulleita. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelien ja sarjojen esittely​

Fetch It Far (FIF)

Pituusheitto kilpailu pienellä twistillä. Luultavasti formaatin innovatiivisin osuus. Kauden lopuksi palkitaan kolmesta eri syystä: Maailman mestaruus kilpailujen pisin heitto, Maailman mestaruus parhaalla keskiarvolla. Pienenä extrana palkitaan myös kauden pisin heitto.

Miehet Standardi: Kaikille miessukupuolen edustajille jotka tuntevat osaavansa lajin. Kaikki alle 120g purun kestävät koirafrisbeet.

Naiset Standardi: Kaikille naissukupuolen edustajille jotka tuntevat osaavansa lajin.

Kaikki alle 120g purun kestävät koirafrisbeet.

Miehet Open: Kaikille miessukupuolen edustajille jotka tuntevat osaavansa lajin.

Kaikki vähintään 120g purun kestävät koirafrisbeet.

Naiset Open: Kaikille naisssukupuolen edustajille jotka tuntevat osaavansa lajin.

Kaikki vähintään 120g purun kestävät koirafrisbeet.

Miehet Nano: Kaikille miessukupuolen edustajille, joiden koiran ulna-mittaus

on alle 14 cm. Kaikki alle 19cm kiekot.

Miehet Nano: Kaikille naissukupuolen edustajille, joiden koiran ulna-mittaus

on alle 14 cm. Kaikki alle 19cm kiekot.

Men Debuntant: Kaikille miessukupuolen edustajille jotka haluavat kilpailla vertaistensa kanssa ja valmistautua Open sarjaan.

Men Debuntant: Kaikille naisssukupuolen edustajille jotka haluavat kilpailla vertaistensa kanssa ja valmistautua Open sarjaan.

Fetch It (FI)

Koppailu kilpailu rajatulla kentällä. Maailman mestaruudet jaetaan neljässä sarjassa.

Expert: Expertiksi pätevöidytään joko aikaisemman kokemuksen perusteella tai voittamalla Deputant-luokassa vähintään 15 pisteellä yhden päivän kisoissa tai vähintään 22,5 pisteellä kahden päivän kisoissa.

Nano: Tämä sarja on ohjaajille joiden koiran ulna-mittaus on alle 14cm, jolloin heillä on mahdollisuus kilpailla vertaisiaan vastaan. Nano koirien on käytettävä kiekkoja joiden halkaisija on alle 19 cm.

Team: Kaksi ohjaajaa ja yksi koira, hauskuus tuplaantuu. Kuvittele kaksi kiekkoa, kaksi ohjaajaa ja yksi koira kisaamassa puolelta toiselle. Jälleen yksi twisti jota toivomme teidän arvostavan.

Debutant: Pelaajille jotka vasta tulevat lajin pariin tai uuden koiran kanssa aloittamista varten. Jos olet saavuttanut ensimmäisen palkintosijan vähintään 15 tai 22,5 pistellä (ylläkuvatulla tavoin), kuulut expertteihin. Tämä kilpailu on järjestäjille vapaaehtoinen lisäys.

Fetch It In Style (FIIS)

Koirien, kiekkojen ja musiikin nopea tempoinen sinfonia. Peräti 7 maailmanmestaruus titteliä jaossa.

Expert: Expertiksi pätevöidytään joko aikaisemman kokemuksen perusteella tai voittamalla Deputant-luokassa vähintään 60 pisteellä yhden päivän kisoissa tai vähintään 90 pisteellä kahden päivän kisoissa.

Nano: Tämä sarja on ohjaajille joiden koiran ulna-mittaus on alle 14cm, jolloin heillä on mahdollisuus kilpailla vertaisiaan vastaan. Nano koirien on käytettävä kiekkoja joiden halkaisija on alle 19 cm.

Team: Kaksi ohjaajaa ja yksi koira. Ohjaajien yhdessä koiran kanssa tulisi sisällyttää rutiiniin tiimielementtejä.

Debutant: Pelaajille jotka vasta tulevat lajin pariin tai uuden koiran kanssa aloittamista varten. Jos olet saavuttanut ensimmäisen palkintosijan vähintään60 tai 90pistellä (ylläkuvatulla tavoin), kuulut expertteihin.

Apprentice: Tarkoitettu alle 18kk ikäisille pennuille. Alle 12 kk ikäiset koirat eivät saa osallistua muihin sarjoihin. 12-18 kk ikäisten koirien ohjaaja voi päättää myös osallistua Debutants-luokkaan. Pennut tekevät maksimissaan 60 sekunnin esityksen FIIS:ssä ja 30 sekunnin FI-kierroksen. He eivät ole oikeutettuja osallistumaan FIF-peliin.

Kids: On myös kahden pelaajan kategoria, mutta toisen ohjaajan on oltava alle 14-vuotias kilpailupäivänä. Toisen ohjaajan tulee olla vähintään 18-vuotias kilpailupäivänä.

Tiimin juniori jäsenellä ei ole lupaa heittää kiekkoa, jos temppuun sisältyy vaultsi (ohjaajan päältä ponnaaminen) tai flippi (täyskäännös ilmassa). Nämä liikkeet ovat vaihtoehto tiimin vanhemmalle jäsenelle, mutta eivät välttämättömiä. Ne eivät myöskään välttämättä johda parempiin pisteisiin.

Golden Oldies: On tarkoitettu kilpailupäivänä yli 8 vuotiaille koirille. Tuomaroinnin painopiste on siirretty ensisijaisesti turvallisuuteen ja viihdyttävyyteen.

Fetch It Furry Fast (FIFF)

Paremmin tunnettu nimellä "nopeuskisa taistelu". Lyhyt mutta hauska peli jokaiselle sarjalle. Myös tässä on jaossa 4 titteliä kauden lopuksi.

Expert: Expertiksi pätevöidytään joko aikaisemman kokemuksen perusteella tai voittamalla Deputant-luokassa alle 30 sekunnilla.

Nano: Tämä sarja on ohjaajille joiden koiran ulna-mittaus on alle 14cm, jolloin heillä on mahdollisuus kilpailla vertaisiaan vastaan. Nano koirien on käytettävä kiekkoja joiden halkaisija on alle 19 cm.

Debutant: Pelaajille jotka vasta tulevat lajin pariin tai uuden koiran kanssa aloittamista varten. Jos olet saavuttanut ensimmäisen palkintosijan alle 30 sekunnilla, kuulut Expert-sarjaan.

Yllätyksenä täällä on vielä yksi sarja tarjolla.. ei lisämaksua, vain extrakunniaa kauden lopuksi.

Combo

Jos kilpailija rekisteröityy FI ja FIIS samassa kilpailussa. Kuten voi olettaa, myös näistä palkitaan neljä sarjaa maailman mestaruuksilla. Tässä pisteytetään kaikki pisteet kaikilta kierroksilta ja paras kokonaispistemäärä voittaa.

GlobalCanineDiscChallenge3-0.jpg