Fetch It (FI) - Säännöt

Huom: Tämä on ensimmäinen käännös säännöistä, joten se saattaa sisältää virheitä.
Ajantasaiset ja alkuperäiset säännöt löydät täältä: http://www.globalcaninediscchallenge.com/

 

 

Erästä peleistä kutsutaan nimellä “Fetch it” ja se etenee kutakuinkin näin..

 

Fetch It (ulkokisat)
2 x 60 sekunnin kierrosta yhden päivän kisoissa ja
3 x 60 sekunnin kierrosta kahden päivän kisoissa.
Vähintään 3 kategoriassa, jos vähintään 5 tiimiä on ilmoittautunut luokkaan.

Fetch It Indoor (sisäkisat)

2 x 45 sekunnin kierrosta yhdenpäivän kilpailuissa ja
3 x 45 sekunnin kierrosta kahden päivän kisoissa.

Vähintään 3 kategoriassa, jos vähintään 5 tiimiä on ilmoittautunut luokkaan.


2 kiekkoa tuodaan heittoviivan tuntumaan. 1 kiekko pelaamiseen ja 1 varakiekko annettavaksi linjatuomarille. Varakiekko toimii korvaavana kiekkona “kuolleelle kiekolle”. Kiekko “kuolee” jos ohjaaja heittää kiekon ulos kentältä (esimerkiksi telttaan tai koiran ulottumattomiin) kesken kierroksen ja kiekkoon koskee joku muu kuin koiran ohjaaja. Myös siinä tilanteessa jos kiekko heitetään takaisin kentälle toisen tiimin (tai katsojan) toimesta varakiekko tulee mukaan peliin.
Kiekon vaihto voidaan tehdä välittömästi kun linjatuomari toteaa kiekon “kuolleeksi” ja koira on kutsuttu lähtöviivalle. Jos koira palauttaa alkuperäisen kiekon ohjaaja saa päättää kummalla kiekolla hän jatkaa. Ohjaaja voi pyytää koiraa luovuttamaan “kuolleen” kiekon ja jatkaa varakiekolla. Ajanlasku jatkuu kokoajaan keskeytymättä.

Kaikenlaiset houkuttimet on kielletty. (Suomentajan kommentti: Eli saa kehua, kannustaa, kutsua, juosta jne.. eli ei leluja/nameja/lampaita/yms lahjuksia).

Ohjaaja antaa linjatuomarille merkin kun hän on valmis. Linjatuomarin merkistä kuuluttaja käynnistää ajanottosovelluksen. Koiran voi lähettää kentälle kun ajanlasku alkaa (3-2-1), mutta kiekon saa heittää vasta kun kuulee sanan “go” tai “start” riippuen siitä mitä ohjelmaa käytetään. (Suomentajan kommentti: Koirat siis saavat edistää.)

Kopin määrittely: Kopiksi lasketaan se kun kiekko on koiran suljettujen leukojen välissä. Siihen asti kunnes suu on täysin sulkeutunut, kiekko voi pudota suusta ja mitätöidä kopin. Koppia ei myöskään lasketa, vaikka kiekko olisi käväissyt suussa, jos leuat eivät ole ehtineet sulkeutua. Vain ja ainoastaan kiekot jotka ovat noin sekunnin kokonaan sulkeutuneiden leukojen välissä lasketaan kopeiksi.

Pisteytys on kumulatiivinen ja kaikki heitot lasketaan.

Askelvirhe tulee jos mikä tahansa kehon osa koskettaa lähtöviivaa. Lähtöviivan ja muiden rajaviivojen ensimmäiset millit ovat ratkaisevia. (Suomentajan kommentti: tämä johtuu siitä, että viivat voivat olla eri paksuisia).

Jos koira koppaa neljä tassua ilmassa selkeässä ylöspäin suuntautuvassa hyppy liikkeessä, se tuo sinulle 0,5 pistettä extraa. (Suomentajan kommentti: selkeä hyppyliike = sisältää kokoamisvaiheen, ponnistusvaiheen ja liidon. Hypyn korkeudella ei ole merkitystä.)

Pisteet tulevat siltä alueelta mihin koira laskeutuu (hypystä kopattu) tai missä koira koppaa kiekon (ilman hyppyä kopatut). Jos mikä tahansa koiran kehon osa ylittää pistealueen rajan, sivurajojen sisäpuolella, heitto on hyväksytty. Sivurajoissa kaikkein kaukaisin raja on merkkinä. Jos yksikään käpälä on pelialueen sisällä tai viivalla, heitto on hyväksytty.

Koiran tökkäämät kiekot pisteytetään lopullisen kopin perusteella. Annamme tämän etuoikeuden koirille jotka hallitsevan tämän taiteen lajin. Jos taas kiekko menee yli rajojen tökkäämisen takia, koppia ei lasketa, tämä on kolikon toinen puoli.


Tiimi Fetch it:ssä heittäjät ovat eripuolilla kenttää. Pelin ihanteena on saada koira juoksemaan ohjaajalta toiselle ja samalla nappaamaan kiekko. Sen jälkeen koppaamaan toinen heitto ja juoksemaan eteenpäin ensimmäisen heittäjän luokse. Koska kentän läpi kävely vie aikaa, pyydämme ystävällisesti molempia tiimin jäseniä menemään omaan päätyynsä sinä aikana kun edellinen tiimi pelaa.

Kaikki GCDC:n yleiset säännöt pätevät myös tässä pelissä.

FI Field 2019.jpg