Fetch It In Style (FIIS) - Säännöt

Huom: Tämä on ensimmäinen käännös säännöistä, joten se saattaa sisältää virheitä. Ajantasaiset ja alkuperäiset säännöt löydät täältä: http://www.globalcaninediscchallenge.com/

Kaikki GCDC:n yleiset säännöt pätevät myös tässä pelissä.


Tavoitteenamme tehdä freestyle tuomaroinnista mahdollisimman objektiivista ja sitä kautta luoda selkeä kuva esityksen laadusta ja toteutuksesta. Tämän takia menemme rohkeasti sinne minne yksikään formaatti ei ole ennen mennyt ja yritämme tuomarointia 5 tuomarin voimin.

Konsepti on ennallaan eikä “kriteejä” ole muutettu. Testasimme tätä systeemiä viime kisoissa 2017 ja se vaikutti erittäin lupaavalta. Olemme luoneet uuden kategorian “lämpökartta”. Voit lukea siitä alta lisää tai osallistua seminaariin. Lisää infoa on tulossa myös GCDC kalenterin nettisivuille, joten #RTFW..

 


Fetch It In Style (ulkokisat):
2 x 90 sekunnin kierrosta yhden päivän kilpailuissa 2 x 90 sekudinnin kierrosta ja  yksi 60 sekunnin kierros kahden päivän kilpailuissa määrittelee sijoituksesi.

Maksimissaan 6 kiekkoa on sallittu kentällä.

 


Kisaaja saa pisteensä esityksestään sen mukaan missä sarjassa he pelaavat, suhteutettuna muihin pelaajiin samassa kilpailussa.
 

Kaikki pisteet ovat kumulatiivisia.

Pisteytys perustuu 5 kriteeriin jotka pisteytetään 0-10 0,25 tarkkuudella.


Saalisvietti: Tässä kategoriassa arvostellaan ensisijaisesti koiraa ja miten suurella innolla koira menee kiekkojen perään ja haluaa kopata ne, joten luonnollisesti katsomme myös ohjaajaa. Tärkeä osuus pisteytyksessä on se miten hyvin ohjaaja säätelee saalisviettiä (ei ole väliä onko koira matala tai korkea viettinen, kunhan hallitset ja mukaudut siihen). Myös se miten hyvin käsittelet kiekkoja ja “miten hyvin pidät ne kasassa” huomioidaan ja pisteytetään.

OMG: Pisteyttää esityksen viihdyttävyyden ja luovuuden. Suurin haaste liittyy tekniseen vaikeuteen, mutta vielä enemmän turvalliseen toteutukseen. Selkeyttääkseni, heitot pisteytetään niiden vaikeuden mukaan, mutta vaihtoehdot eivät rajoitu tässä yhteydessä mainittuihin esimerkki heittoihin tai temppuihin.


A-heitot: perus heittoja (kämmenheitto, rystyheitto, floater, flippi, rolleri ja “functional takes”).
B-Heitot: maustetut perusheittot (jalan ali, selän takaa ja käänteisesti)
C-Heitot: ei niin perus heitto (napautukset, harjaukset, perus potkut, skipit, air bouncet, vartalo rolleri ja "nail delay with release”)
D-Heitot: ylempien yhdistelmät ja/tai ennen näkemättömät moovit


Sain sen: Eli heitto/koppi ratio kuten te kaikki tunnette sen, lisättynä erittäin suurella “panostuksella” turvalliseen toteutukseen. Tämä tuomari tarkkailee laskeutumisia ja käännöksiä, kuin myös sitä miten vastaat mahdolliseen vahinkoon. Maahansyöksyt ja turvattomat temput johtavat matalampiin pisteisiin tässä kategoriassa ja mahdollisesti päätuomarin palautteeseen.

Lämpökartta: Tämän uuden osa-alueen tarkoitus on antaa sinulle tietoa siitä mitä tapahtuu kentällä. Mihin koirasi on menossa, mistä se on tulossa tai miten isolla intensiteetillä sinä käyt näissä paikoissa verrattuna luokkaasi.

Rakenne: Esityksen yleinen rakenne ja improvisaatio kuin myös esityksen kokonaisvaikutus näkyvät näissä pisteissä.
 
Koordinaatio eli kyky työskennellä 3 hengen tiiminä jossa on yhteensä 8 jalkaa. Asetelmat ja temput jotka vaativat molempia ohjaajia ovat vahvasti suositeltuja. Tämä osa alue on neljän tuomarin pisteyttämä.

 

Vaultsit, käyttäen kehoa ponnahdusalustana koiralle: liitoitellut ylitykset ja flipit eivät välttämättä johda korkeampiin pisteisiin. Erityisesti jos ne ovat huonosti toteutettuja.Aika alkaa kun ensimmäinen kiekko heitetään koiralle. Joten jos haluat tehdä esi-rutiinin se on mahdollista. Esi-rutiinit arvostellaan myös 2 ja 4 kategoriassa. Jos rutiini on liian pitkä tuomarien mielestä, tämä heijastuu myös näihin kategorioihin.

Esityksen aikana, ajanlasku ohjelma kertoo sinulle väliajat (60 sekunttia) 30 sekunttia ja 10 sekunttia jotta osaat arvioida paljonko aikaa on vielä jäljellä


Mitkään välineet eivät ole sallittuja esityksen aikana.

Valjaat ja panta ovat sallittuja, jos ne eivät haittaa koiraa millään tavoin
ennen esitystä, esityksen aikana tai esityksen jälkeen.


Musiikin valitseminen on ihmisen tehtävä tiimissä. Tässä ei ole rajoituksia, mutta pitäkää mielessänne, että yleisössä saattaa olla lapsia katsomassa esitystänne.